

მარმარილოსგან დამზადებული ლამაზი სანაყი დასაჭყლეტად, დასაჭრელად, დასაქუცმაცებლად, სოუსების მოსამზადებლად. მისი ოპტიმალური გამოყენებისთვის სასურველია სანაყი მყარად იყოს დაჭერილი, ხოლო ინგრედიენტები დამუშავდეს განმეორებითი მოძრაობებით — ვერტიკალური დარტყმებითა და წრიული მოძრაობით.
სანელებლების შემთხვევაში გამოიყენება მეტი ან ნაკლები სიმტკიცის ვერტიკალური დარტყმები, სასურველი შედეგის მიხედვით.
ხოლო სველი ნარევების (პასტა, მარინადი, სოუსები) მოსამზადებლად უპირატესობა ენიჭება წრიულ მოძრაობას, რათა წვენი და არომატი გამოვიდეს. ხახუნის დროის გაზრდა იწვევს ნარევის უფრო წვრილ ტექსტურას. ხშირად ნარევი შედგება წყლიანი და ზეთოვანი ნაწილისგან, ამიტომ განმეორებითი დარტყმა ემულსიის წარმოქმნას იწვევს.
ზუსტად მზადდებოდა ტრადიციულად აიოლი, პისტუ და მრავალი სხვა კულინარიული ნარევი მსოფლიოს სხვადასხვა კუთხეში, მათ შორის ქარის პასტები.
დღესაც კი სანაყი განსაკუთრებულ ადგილს იკავებს შეფების სამზარეულოში, რადგან განსხვავებით ელექტრო მოწყობილობებისგან, კონტროლირებადი მოქმედება ნარევს არ აცხელებს და ინარჩუნებს ბალახების, სანელებლებისა და სუნელების სრულ არომატს.
რეცეპტების მიხედვით, შეფები უპირატესობას ხშირად ანიჭებენ მძიმე, მყარ, ქვის სანაყს, რათა თავიდან აიცილონ მისი მოცურება ან გადაბრუნება. მაღალი კედლები ასევე ხელს უშლის მასალის გარეთ გასვლას დამუშავებისას.
მარმარილო რბილი კირქვაა, შესაბამისად მგრძნობიარეა ტენიანობისა და მჟავიანობის მიმართ.
- გასაწმენდად და მოსავლელად გამოიყენეთ მხოლოდ pH-ნეიტრალური ან სპეციალურად მარმარილოსთვის რეკომენდებული საშუალებები.
- არ არის შესაფერისი ჭურჭლის სარეცხი მანქანისთვის, სწრაფად გააშრეთ.
- არ გამოიყენოთ მიკროტალღურ ღუმელში.
- ფორმები და ფერები თითოეულ ნიმუშში მცირედით შეიძლება განსხვავდებოდეს!
- ბრენდი
- Opjet
- ბრენდის ქვეყანა
- საფრანგეთი
- შემადგენლობა
- მარმარილო
- შემადგენლობა დეტალურად
- მარმარილო
- ფერი
- თეთრი
- კატეგორია
- ჭურჭელი & სამზარეულო
- ქვეკატეგორია
- სამზარეულოს აქსესუარები
- ტიპი
- სანაყი