

ეს სრულყოფილი კულინარიული კურსი შარკუტერიის შესახებ, რომელიც მსოფლიოში ცნობილი კულინარიული სკოლის გამოცდილი შეფ-მასწავლებლების გუნდის მიერ არის შექმნილი, მოიცავს ყველაფერს, რაც უნდა იცოდეთ უგემრიელესი ტერინების, პაშტეტების, ღვეზელებისა და სხვა შარკუტერიული კერძების მოსამზადებლად.
წიგნი შეიცავს 35 ტექნიკას, რომლებიც ახსნილია 200-ზე მეტი ნაბიჯ-ნაბიჯ ინსტრუქციით, რათა მოამზადოთ სოსისები, გაასუფთაოთ და დააფიშიროთ თევზი, ან გააფორმოთ „პაშტე ენ კრუტ“ (pâté en croûte). ასევე, გთავაზობთ 70 რეცეპტს, რომლებიც კატეგორიების მიხედვით არის დალაგებული:
- ღვეზელები, ტარტები და „პაშტე ენ კრუტ“
- პაშტეტები და ტერინები
- რიეტები და ნაქუჩი ხორცი/თევზი
- ფარშირებული კერძები
- მოხარშული შარკუტერია
350-ზე მეტი ილუსტრაციით სავსე ეს ყოვლისმომცველი კულინარიული წიგნი განმარტავს ფრანგული შარკუტერიის – ამ უძველესი ხელობის – ისტორიასა და საფუძვლებს. ის გვაწვდის ძირითად ტერმინებსა და მათ განმარტებებს, ასევე მოიცავს ხორცის ნაჭრების დეტალურ დიაგრამებს აშშ-ში, დიდ ბრიტანეთსა და საფრანგეთში.
წარმოდგენილია ძირითადი რეცეპტები ცომისთვის, ბულიონებისთვის და ფარშისთვის, ასევე სანელებლებისთვის, როგორიცაა მწნილი ბოსტნეული. მოცემულია ინგრედიენტების დაჭრისა და გაწმენდის, კერძების აწყობისა და გაფორმების ტექნიკებიც.
პაშტეტიდან დაწყებული, ბადრიჯნისა და მისოს ტერინით დამთავრებული; შოტლანდიური კვერცხებიდან ცხარე კომბოსტოსა და მწვანილის სოსისებამდე; ორაგულისა და ისპანახის ტერინიდან „ბიფ ველინგტონამდე“; ან სერანოს ლორის კროკეტებიდან სისხლიანი სოსისის ემპანადას ჩათვლით – მარტივი რეცეპტები მოიცავს როგორც ტრადიციულ ვერსიებს, ასევე ინოვაციურ, თანამედროვე ინტერპრეტაციებს, მათ შორის მცენარეულ და უხორცო ვარიაციებსაც.
- ავტორი
- FERRANDI Paris
- გამომცემლობა
- Thames & Hudson
- ISBN
- 9782080294678
- ენა
- ინგლისური
- ყდა
- მაგარი
- გვერდების რაოდენობა
- 288
- ბრენდი
- New Mags
- ბრენდის ქვეყანა
- დანია
- ფერი
- ფერადი
- ზომა
- 21.5 x 3 x 28.5 სმ
- კატეგორია
- დეკორი
- ქვეკატეგორია
- წიგნი
- წონა
- 1.7